Restaurant Xaloquell

Història

Joan i Josepa

Joan i Josepa

A principis dels anys  70 Joan Salvó Roig i Josepa Domingo Mulet decideixen construir el Xaloquell, on hi havia la finca  propietat de la família de la Josepa.  Després de treballar a Calafell durant més de 10 anys, en Joan veu  l’esclat del turisme com un negoci de futur.

En aquells anys a  Sant Salvador encara hi havia moltes vinyes de garnatxa i moscatell però ja havia començat a construir-se algun edifici més enllà de la primera línia de mar .

El  24 de maig de 1972 s’inaugura el Restaurant Xaloquell, que coincideix amb el casament del Joan i la Josepa .

Els primers anys van ser durs però alhora molt productius, es van començar a fer els primers casaments, comunions i tota mena d’events. Tant el turisme nacional com estranger tria les platges del Vendrell per estiuejar

El restaurante año 1972

El restaurante año 1972

Amb els anys el negoci va creixent i comencen les primeres reformes i ampliacions.

  • El 1977 construcció del menjador Pau Casals, un petit celler dedicat al nostre vendrellenc més universal i que segurament havia passejat moltes vegades per la finca on ara es troba el restaurant.
  • El 1990 la reforma de tot el menjador i  cobriment  amb vidre de la terrassa  per poder fer  la sala més gran.
  • El 1998 on hi havia l’hort es va construir  de la Sala Nòrdica, amb fusta importada de Noruega. Una sala única de gran capacitat que s’utilitza per casaments i events de tot tipus.
  • El 2008 reforma integral del jardí per poder acollir els aperitius dels casaments i a partir del 2010 també els sopars durant la temporada d’estiu.

Des del 2002 Montserrat Salvó Domigo i Josepa Domingo porten el timó del restaurant, i ajudades en tot moment per un  gran equip de professionals , que sense ells  aquest projecte de restaurant no seria possible.